Brokolicová frittata - recept cpt. Cooka
4 porce:  40 dkg brokolice, 1  cibule, 2  vejce, 4  žloutky, 4  bílky, 15 dkg ricotty nebo fety, 2 lžíce olivového oleje, sůl, mletý pepř, parmazán
Brokolici nakrájejte na růžičky (stonky použijte v jiném receptu) a povařte je 5 minut ve vroucí osolené vodě, poté je dobře slijte. Troubu předehřejte na 180 °C. Smíchejte celá vejce, žloutky a ricottu. Ochutnejte, osolte a opepřete. Vmíchejte 4 bílky ušlehané do tuha. Oloupejte a nakrájejte cibuli. Na rozpáleném olivovém oleji ji osmahněte na pánvi vhodné i do trouby. Přidejte růžičky brokolice a promíchejte. Nalijte na ni vejce a jemně pánví zatřeste, aby se rovnoměrně rozprostřely. Povrch můžete posypat kvůli vůni lžící strouhaného parmezánu. Pánev vložte do trouby a pečte asi 25 minut. Rozdělte na talíře a pochutnejte si.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka