Dušené kuře na balsamiku - recept cpt. Cooka
6 porcí:  24 dkg kuřecích prsíček, 1 lžička česnekové soli, 1/2 lžičky mletého pepře, 2 lžíce olivového oleje, 1 šálek cibule nakrájené na tenké plátky, 1 konzerva rajčat, 1/2 šálku aceta balsamica, 1 lžička sušené bazalky, 1 lžička sušené dobromysli, 1 lžička sušeného rozmarýnu, 1/2 lžičky tymiánu, tymián čerstvý na ozdobu
Kuře z obou stran posypte česnekovou solí a pepřem. Rozehřejte olej ve velké pánvi na středním plameni. Přidejte cibuli, za stálého míchání ji smažte, dokud nezhnědne, asi 3 minuty. Přendejte ji do mísy. Přidejte kuře na pánev, smažte, dokud nezhnědne, asi 4 minuty z každé strany. Na kuře dejte cibuli, rajčata a balzamikový ocet, posypte bazalkou, oreganem, rozmarýnem a tymiánem, přiveďte k varu. Snižte teplotu na středně nízkou, přikryté vařte, dokud teploměr zapíchnutý do nejsilnější části neukáže 74 °C, asi 15 minut. Podávejte ozdobené lístky tymiánu.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka