Slanečkový krém - recept cpt. Cooka
1 porce:  2 dkg másla, 1.5 dkg hladké mouky, 2 dl vývaru z kostí, 10 dkg slanečka, citrón, mletý pepř, zelená petrželka, 2 dkg žampiónů, 1  vejce, 20 dkg vařené rýže, sůl, 5 celých smažených žampiónů
Z másla a hladké mouky se připraví světlá zásmažka, která se zalije vývarem z kostí a vše se dobře provaří. Do takto připravené omáčky se přidá rozmělněná nebo jemně nasekaná dávka vykostěných slanečků, citrónová šťáva, mletý pepř, sekaná zelená petržel, podušené kousky žampiónů a hrubě sekaná, natvrdo uvařená vejce. Vše se znovu krátce povaří. Na oválné míse nebo talíři se udělá okraj - věnec z horké okapané rýže uvařené v osolené vodě a střed se naplní omáčkou. Pokrm se nakonec obloží malými smaženými žampióny a zelenou petrželkou. Vhodnou přílohou je zelenina v sladkokyselém nálevu nebo hlávkový salát a bílý chléb.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka