Pohanka s hráškem a gorgonzolou - recept cpt. Cooka
4 porce:  24 dkg pohanky, 30 dkg čerstvého či mraženého zeleného hrášku, 8 dkg gorgonzoly, 6 dkg vlašských ořechů, 2 lžíce mléka, 6 dkg parmazánu nebo pecorino romano, 2 lžíce extra virgin olivového oleje, 1 snítka rozmarýnu, sůl, mletý pepř
Pohanku propláchněte pod vodou a vařte ji 15-17 minut ve vroucí osolené vodě (nebo podle údajů na obalu). Přendejte a nechte vychladnout v cedníku. Pak ji dejte do salátové mísy, přikryjte potravinovou fólií a přesuňte do chladničky. Hrášek vařte ve vroucí osolené vodě s rozmarýnovou větvičkou asi 10 minut. Slijte jej, nechte vychladnout a rozmarýn vyhoďte. Vychladlý hrášek rozmixujte s olejem, špetkou soli, mlékem, vlašskými ořechy a strouhaným sýrem dohladka (2 lžíce hrášku a několik jader si nechte stranou na ozdobu). Pohanku ochuťte hrachovým krémem a nechte ji asi 30 minut odpočívat v lednici přikrytou opět potravinovou fólií. Osolte, opepřete a podávejte s kousky gorgonzoly, odloženým hráškem a kousky vlašských ořechů a pokapejte olejem.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka