Smažená vaječná žebírka - recept cpt. Cooka
1 porce:  1.5 dkg másla, 2 dkg hladké mouky, 1.5 dl mléka, 10 g hořčice, 2 dkg kečupu, mletý pepř, sůl, 2  vejce, 1  vejce na obalení, 3 dkg strouhanky, olej
Z másla a mouky se připraví světlá zásmažka, která se zalije mlékem a za stálého míchání uvaří na velmi hustou světlou omáčku. Do omáčky se přidá trochu hořčice a kečupu, podle chuti pepř a sůl. Vše se nechá znovu krátce povařit. Nakonec se přidají natvrdo uvařená hrubě rozsekaná vejce a směs se nechá vystydnout. Ze ztuhlé směsi se tvarují malá žebírka (krokety) - 2 na jednu porci, která se obalí v rozšlehaných vejcích a strouhance a osmaží v horkém oleji do zlatova. Okapaná žebírka se potřou rozpuštěným máslem. Vhodnou přílohou je hlávkový salát.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka