Kukuřičné muffiny se sýrem a semínky - recept cpt. Cooka
12 kusů:  1 dl slunečnicového oleje plus něco na vymazání formy, 20 dkg hladké mouky, 10 dkg polenty nebo kukuřičné mouky, 1/2 lžičky sody, 1/2 lžičky hořčičného prášku, 1/2 lžičky cayenského pepře, 1 lžíce kmínu, 1 lžíce cibulových semínek, 2 dl mléka, 2  vejce, 5 dkg extra zralého čedaru, 2.5 dkg jemně nastrouhaného parmazánu
Troubu předehřejte na 200 °C (180 °C s ventilátorem, plyn 6) a formu na muffiny s 12 miskami vymažte olejem. Mouku, polentu, sodu, hořčičný prášek, kajenský pepř a polovinu kmínu a cibulových semínek vyklopte do mísy a přidejte velkou špetku soli. Olej, mléko a vejce rozšlehejte ve džbánu a přilijte k suchým přísadám. Vše společně vyšlehejte do hladka. Vmíchejte většinu nastrouhaných sýrů kromě hrsti a poté směs rozdělte do otvorů ve formě. Zbytek sýra, kmín a cibulová semínka smíchejte a posypte jimi vršky.
Muffiny pečte 20-22 minut, dokud nejsou nafouklé a zlatavé. Nechte je 10 minut vychladnout ve formě a poté je přendejte na mřížku, aby zcela vychladly. Nejlepší je sníst je v den pečení, ale ve vzduchotěsné nádobě vydrží dva dny.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka