Ghanská omáčka - recept cpt. Cooka
6 porcí:  3 lžíce rostlinného oleje, 2  cibule, 3 lžíce rajčatového protlaku, 4  rajčata, 40 dkg konzervovaných rajčat, 1  chilli papriček scotch bonnet, 4 snítky tymiánu, 2 dl vody
V hrnci na mírném ohni rozehřejte rostlinný olej a 10 minut na něm smažte nakrájenou cibuli, dokud nezměkne. Přidejte rajčatový protlak a několik minut smažte. Vmíchejte nakrájená čerstvá rajčata, i ty z konzervy, celou chilli papričku, lístky z tymiánových větviček (nebo sušený tymián) a vodu. Dobře osolte a vařte 30 minut, dokud omáčka nezhoustne a nezíská sytě červenou barvu. Před podáváním vyjměte chilli papričku.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka