Sýrové suflé se zeleninou - recept cpt. Cooka
4 porce:  25 dkg zeleniny, 2 lžíce másla, 1/8 l vody, 7.5 dkg hladké mouky, 2  vejce, sůl, 1/4 lžičky muškátového květu, 10 dkg ementálu nebo vyzrálé goudy
Recept umožňuje uplatnit i zbylé porce zeleniny velice rafinovanou formou. Hodí se sterilovaná nebo zmrazená brokolice, květák, fazolové lusky, růžičková kapusta, mrkev nebo černý kořen.
Máslo, vodu a sůl svařte. Do hrnku přisypte mouku, vymíchejte hladké těsto. Hrnek vložte do studené vody, nebo těsto přeneste do studené mísy. Do těsta zapracujte polovinu vajec, druhou vmíchejte, až těsto vychladne. Okořeňte muškátem, vmíchejte strouhaný sýr. Ohnivzdorné mističky vymažte máslem, naplňte zeleninou, povrch uzavřete těstem. Náplň nesmí přesáhnout 3/4 výšky formy. Suflé pečte uprostřed horké trouby. Podávejte horké. Na talíř dejte papírový ubrousek a na něj položte horkou misku se suflé. Nebude po talíři klouzat.
Náš tip: K zapečení použijte ohnivzdorné polévkové misky, nebo suflé zapečte ve velké formě, což trvá asi o 5 minut déle.
Příloha: Řidší rajská omáčka nebo trochu šťávy z pečeně

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka