Korma murg curry - recept cpt. Cooka
Kuřecí kari ve stylu korma
4 porce:  2 lžíce slunečnicového oleje, 1  celá skořice, 1  cibule, 1  chilli paprička, 2 stroužky česneku, zázvor, 5 dkg oříšků kešu, 1 lžíce bílého máku, 1 dl vody, 1 lžička garam másaly, 1 lžička mletého chilli, 2 dl vřící vody, 1 lžička soli, 65 dkg kuřecích stehen, 1 lžíce šlehačky, 2 dkg koriandrových lístků
Na pánvi rozehřejte olej a přidejte nalámanou skořicovou tyčinku. Jakmile začne syčet, přidejte nahrubo nakrájenou cibuli se zelenou chilli papričkou na kolečka a na středním plameni ji 5 minut smažte, dokud se nezačne barvit. Přidejte nasekaný česnek a zázvor a celé kešu oříšky a na středním plameni je 5 minut vařte, dokud lehce nezezlátnou. Vmíchejte bílý mák a přilijte vodu. Směs přendejte do mixéru a rozmixujte dohladka, poté ji vraťte do pánve.
Vmíchejte sůl, mleté koření a vroucí vodu a přidejte 5 cm kousky kuřete bez kůže i kostí. Přikryjte a vařte na mírném ohni 10 minut, dokud není kuře uvařené. Přidejte smetanu a jemně nasekaný koriandr a podávejte s chlebem, naanem a rýží podle chuti.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka