Machali aur daal - recept cpt. Cooka
Rybí kari s čočkou
4 porce:  2 lžíce řepkového oleje, 1 lžička černého hořčičného semínka, 1  červená cibule, čerstvý zázvor (2.5 cm), 2  rajčata, 2 lžičky karí koření, 1 lžička kurkumy, 1 lžička mletého chilli, 1 lžička soli, 15 dkg červené čočky (massor dal), 4 dl kokosového mléka, 1 dl vřící vody, 40 dkg mořských ryb, pažitka na podávání
Na pánvi rozehřejte olej a přidejte hořčičná semínka. Jakmile začnou syčet, přidejte nadrobno nakrájenou cibuli a na středním plameni ji 5 minut smažte, dokud nezměkne a nezačne měnit barvu. Přidejte oloupaný a nastrouhaný zázvor a vařte minutu. Přidejte najemno nakrájená rajčata a vařte je na mírném ohni 2 minuty, dokud nezačnou měknout. Vmíchejte sůl a mleté koření a poté čočku. Přilijte kokosové mléko a pak vroucí vodu. Přikryjte a vařte na mírném až středním ohni 10 minut, dokud čočka nezměkne.
Mezi čočku vložte asi 7cm kousky bílé ryby (např mořský štikozubec), opět přikryjte a vařte na mírném ohni 5 minut, dokud není rybí maso uvařené. Při podávání posypeme nasekanou pažitkou.
Příloha: obyčejná rýže

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka