Tatin z cherry rajčat, černých oliv a čerstvého tymiánu - recept cpt. Cooka
Tatin de tomates cerise, olives noires et thym frais
4 porce:  80 dkg třešňových rajčat, 1 stroužek česneku, 1 svazek čerstvého tymiánu, 1 stonek rozmarýnu, 1 balíček lístkového těsta, 8  sušených rajčat v oleji, 12  černých oliv po řecku, 1  sardelka, 4 lžíce olivového oleje, 1 lžíce piniových semínek, sůl, mletý pepř
Předehřejte troubu na 180 °C. Cherry rajčátka omyjte a osušte. Vložte je do hluboké koláčové formy. Pokropte je olivovým olejem a nadrobte na ně tymián. Posypte rozmarýnem a dochuťte solí a pepřem. Pečte 30 minut. Poté z rajčat odstraňte vodu z vaření. Nechte zcela vychladnout.
Připravte protlak ze sušených rajčat: osušte je a smíchejte s oloupaným a rozdrceným česnekem, olivami bez pecek, piniovými oříšky a sardelovým filé. V případě potřeby přidejte trochu oleje ze sušených rajčat, abyste získali hladké pyré.
Připravte koláč: na opečená cherry rajčátka rozetřete tenkou vrstvu připraveného rajčatového protlaku. Rozválené listové těsto položte navrch a pevně ho přitiskněte ke stěnám formy. Těsto propíchejte vidličkou a pečte 35 až 40 minut nebo dozlatova. Několik minut před koncem pečení přepněte troubu na režim grilovaní. Po vyjmutí z trouby počkejte 10 minut, než tarte tatin překlopíte na servírovací mísu.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka