Bramborová frittata s uzeným lososem - recept cpt. Cooka
4 porce:  11 dkg smetanového sýra, 1/4 šálku vody, 10  vajec, 1/2  červené cibule, 2 lžíce citrónové šťávy, 1/2 lžičky soli, 2 lžíce extra virgin olivového oleje, 2 šálky brambor nakrájených na kostky, 11 dkg uzeného lososa, 2.5 lžičky směsi koření (sezamová semínka, mák, sušený česnek, cibulové vločky, sůl), 2  rajčata, 2 lžíce extra virgin olivového oleje, 1/2 šálku nahrubo nasekaného čerstvého kopru
Nastavte rošt trouby do horní polohy a vyhřejte troubu na 190 stupňů. Polovinu smetanového sýra ohřejte ve velké misce v mikrovlnné troubě do změknutí, asi 20 sekund. Šlehejte s vodou, dokud nevznikne hladká hmota. Vmíchejte vejce a polovinu soli. Ve druhé míse smíchejte cibuli nakrájenou na tenké plátky a citronovou šťávu, dejte stranou.
Na 12palcové nepřilnavé pánvi rozehřejte olej, dokud se nezačne lesknout. Přidejte brambory a smažte je asi 5 minut, dokud nezměknou. Vmíchejte vaječnou směs a lososa nakrájeného na kousky. Mimo oheň rozprostřete navrch kousky zbylého smetanového sýra a lehce ho zatlačte, aby byl částečně ponořený. Rovnoměrně posypte kořením. Přeneste pánev do trouby a pečte, dokud není frittata uprostřed hotová, 10 až 12 minut.
Mezitím smíchejte rajčata zbavená semínek a nakrájená na plátky, kopr, zbytek soli a olej s cibulovou směsí. Nakonec pomocí gumové stěrky uvolněte frittatu z pánve a přeneste ji na prkénko. Nakrájejte ji na klínky a podávejte s cibulovo-rajčatovým salátem.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka