Gazpacho z cherry rajčat - recept cpt. Cooka
4 porce:  60 dkg třešňových rajčat, 1  salátová okurka, 1  paprika, 1  cibule, 2 stroužky česneku, 10 lístků bazalky, 2 svazky máty peprné, 2 plátky chleba, 5 cl olivového oleje, sůl, mletý pepř, aceto balsamico
Všechnu zeleninu omyjte. Papriku oloupejte a zbavte semínek. Odložte si stranou 4 cherry rajčátka, čtvrtinu papriky a čtvrtinu okurky. Zbytek nakrájejte nahrubo. Oloupejte a nakrájejte cibuli. Oloupejte a utřete česnek. Nasekejte malou část bazalky a tři čtvrtiny máty. Z chleba odstraňte kůrku a plátky nakrájejte nahrubo.
Zeleninu, chléb a bylinky dejte do velké mísy. Dochuťte octem, olejem, solí a pepřem. Nechte 30 minut odstát a poté rozmixujte ponorným mixérem (můžete přidat více vody, pokud chcete mít lepší strukturu). Odloženou zeleninu nakrájejte na drobné kousky. Gazpacho servírujte do misek a do každé dejte nahoru trochu zeleniny. Doplňte čerstvými bylinkami. Nakonec ochuťte olivovým olejem a balsamikem.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka