Tourte forrestière au poulet - recept cpt. Cooka
Lesácký koláč s kuřecím masem
6 porcí:  křehké těsto, 40 dkg kuřecích prsíček, 40 dkg žampiónů, 1  cibule, 1  šalotka, 4 snítky zelené petrželky, 1 snítka tymiánu, 3  vejce, 1  žloutek, 2.5 dkg másla, 1.5 dl crème fraîche, 1 špetka muškátového oříšku, sůl, mletý pepř
Předehřejte troubu na 210 °C. Oloupejte a nakrájejte cibuli a šalotku. Pět minut je smažte na pánvi na másle. Osolte a opepřete.
Houby očistěte a rozčtvrťte. Kuřecí prsa nakrájejte na kostky. Petrželku opláchněte a otrhejte lístky. Vše přidejte na pánev. Za stálého míchání smažte 5 minut. Po částech rozmixujte nahrubo obsah pánve. Přendejte do salátové mísy, přidejte celá vejce, crème fraîche, tymián, muškátový oříšek, sůl a pepř.
Rozválejte křehké těsto a vyložte jím nepřilnavou koláčovou formu. Přidejte obsah mísy. Z druhého kruhu těsta vykrajujte lístky, které použijete na utěsnění a ozdobu na obvodu. Tímto děravým kruhem zakryjte náplň, okraje utěsněte, aby vznikl úhledný lem. Potřete žloutkem.
Koláč pečte 20 minut. Snižte teplotu na 180 °C a pečte ještě 30 minut. Nechte 15 minut odpočívat. Nakrájejte je na klínky a podávejte se salátem.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka