Tatin z čekanky, kaštanů a kozího sýra - recept cpt. Cooka
Tatin d'endives, châtaignes et chèvre frais
4 porce:  1 plátek lístkového těsta, 3  čekankové puky, 30 dkg vařených jedlých kaštanů, 25 dkg čerstvého kozího sýra, 2 lžíce másla, 1 lžíce medu, sůl, mletý pepř
Nakrájejte čekankové puky podélně na poloviny. Vykrojte do trojúhelníku tvrdou a hořkou část. Máslo rozpusťte na velké pánvi na prudkém ohni. Když se napění, vložte do něj čekanku. Pokapejte medem. Přidejte malou sklenici vody. Snižte teplotu na střední. Nechte je 15 minut vařit a občas je otočte. Voda se musí zcela odpařit.
Mezitím rozkrojte kaštany na polovinu. Když jsou čekanky měkké, naaranžujte je do koláčové formy hvězdicovitě řezem dolů. Pokapejte šťávou z vaření. Do mezer vložte kaštany. Rozdrobte na ně čerstvý kozí sýr. Osolte a opepřete. Rozbalte listové těsto na celou plochu. Okraje přeložte špičkou nože dovnitř. Vložte na 30 minut do trouby. Když je těsto zlatavě hnědé, vyjměte ho z trouby a vyklopte na talíř o velikosti pánve.
Příloha: salát z polníčku a aruguly

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka