Filet mignon v solné krustě - recept cpt. Cooka
Filet mignon en croûte de sel au thym
4 porce:  60 dkg hovězí svíčkové, 50 dkg hrubé šedé mořské soli, 25 dkg hladké mouky, 2 lžíce sušeného tymiánu, 1  bílek, 10 cl vody, 3 stroužky česneku, 1 lžíce oleje, 2 dkg másla
V míse smíchejte sůl, bílek, mouku, vodu a tymián. Ručně uhněťte homogenní těsto. Vytvořte kouli a uzavřete ji ve vzduchotěsné nádobě nebo potravinové fólii. Nechte je hodinu odpočívat na chladném místě. Oloupejte stroužky česneku a poté připravte svíčkovou tak, že do ní po celé délce uděláte zářezy a vložíte do nich stroužky česneku rozkrojené napůl. Nakonec maso zavažte.
Předehřejte troubu na 180 °C (plynovou na stupeň 6). Na pánvi rozehřejte máslo a olej. Maso opečte ze všech stran a poté ho položte na savý papír, aby se vsákla přebytečná šťáva. Slanou směs rozválejte na pečicím papíru na obdélník o tloušťce 5 mm pomocí válečku. Filé položte doprostřed a okraje přehněte, aby se maso uzavřelo. Pečte v troubě 1,5 hodiny.
Nechte ji 10 minut odpočívat a pak slanou kůrku rozbijte válečkem, aby se svíčková uvolnila. Ihned podávejte se zeleninou, salátem apod.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka