Plněné kedlubny - recept cpt. Cooka
Chou-rave farci
4 porce:  4  kedlubny, 15 dkg goudy, 10 dkg dlouhozrnné rýže, 1  červená paprika, 1 svazek jarní cibulky, 2 lžíce másla, 1 lžička mleté papriky, 1 svazek zelené petrželky, sůl, mletý pepř
Předehřejte troubu na 200 °C (plyn na stupeň 6/7). Kedlubnu oloupejte a vydlabejte střed, tak aby stěna zůstala asi 1 cm silná. Dužinu dejte stranou. Povařte je 10 minut ve vroucí osolené vodě. Rýži uvařte podle pokynů na obalu. Dužinu kedlubny nakrájejte nahrubo. Očistěte papriky a jarní cibulku, odstraňte z nich semínka a nakrájejte je nadrobno. Nakrájenou kedlubnu 5 minut smažte na rozpáleném másle, osolte, opepřete a okořeňte paprikou. Petrželovou nať oloupejte a nasekejte. Rýži přidejte k zelenině, promíchejte a dochuťte podle chuti. Nastrouhejte sýr gouda a polovinu přidejte k zelenině. Dobře promíchejte. Uvařené kedlubny sceďte a naplňte rýžovo-zeleninovou směsí. Zbytek nádivky dejte do vymazané zapékací misky, přidejte na ni kedlubny a zasypte je zbylým sýrem. Pečte asi 20 minut.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka