Pěna z kuřecích jater - recept cpt. Cooka
Mousse de foies de volaille
6 porcí:  50 dkg kuřecích jater, 30 dkg měkkého másla, 1.5 dl suchého bílého vína, 3 lžíce portského vína, 1 špetka muškátového oříšku, růžový pepř, sůl, mletý pepř
Játra rozřízněte napůl a zkontrolujte, zda neobahují žilky nebo žlučovod. Vložte je do hrnce s vínem a postavte na sporák na střední teplotu. Nechte vařit 7 až 8 minut. Játra slijte a nechte je zcela vychladnout.
Vychladlá játra vložte do mixéru s máslem, portským, muškátovým oříškem a solí. Směs mixujte po malých krocích, aby se nezahřála, dokud nezískáte homogenní pěnu připomínající strukturu foie gras. Dochuťte a rozdělte do ramekinů. Přikryjte potravinovou fólií a nechte alespoň 10 hodin chladit. Před podáváním posypte mletým pepřem a růžovými bobulkami a podávejte s opečeným venkovským chlebem.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka