Kuřecí játra v omáčce piri-piri - recept cpt. Cooka
Foies de volaille sauce piri-piri
4 porce:  50 dkg kuřecích jater,

marináda: 3 lžíce olivového oleje, 3 lžíce červeného vinného octa, 3 stroužky česneku rozdrcené, 1 lžička koriandru v prášku, 1 lžička drceného kmínu, několik lístků zelené petrželky, chilli (nepovinné), několik zrnek celého pepře,

na omáčku: 1.25 dl kuřecího vývaru, 1.5 dkg másla, 1 lžíce olivového oleje, 1  cibule, 1 konzerva rajčatového protlaku, sůl, mletý pepř, koňak

Den předem vložte oříznutá a očištěná játra do misky a přidejte všechny ingredience na marinádu. Nechte přes noc v chladničce. Na pánvi rozehřejte olej a máslo. Před přidáním jater v něm osmahněte nakrájenou cibuli. Opečte játra z obou stran a přidejte ostatní ingredience i tekutinu z marinády. Nechte vařit na mírném ohni a na konci vaření zakápněte koňakem.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka