Pain perdu roulé jambon, fromage et champignons - recept cpt. Cooka
Rolovaný francouzský toast se šunkou, sýrem a žampiony
4 porce:  25 dkg bílých žampiónů, 8 plátků toastového chleba bez kůrky, 15 dkg čedaru, 4 plátky šunky (nebo kuřecí), 1  vejce, 7.5 dl smetany, 3 dkg másla, sůl, mletý pepř
Žampiony nakrájejte na malé kostičky. Na pánvi je osmahněte na třetině másla. Osolte a opepřete. Odložte stranou. Plátky sendvičového chleba rozválejte pomocí válečku na tenko. Blok čedaru nakrájejte na 8 obdélníků o tloušťce asi 1 cm. Na každý plátek chleba položte polovinu šunky, 1 kousek sýra čedar a na kostičky nakrájené žampiony. Chléb pevně srolujte kolem náplně do tvaru trubičky a každou dobře stlačte.
V míse vyšlehejte vejce a smetanu, osolte a opepřete. Válečky chleba namočte do směsi. Na rozpálené pánvi rozpusťte máslo a osmažte je ze všech stran dozlatova. Můžete pánev na chvíli přikrýt, aby se sýr rychleji rozpustil. Podávejte teplé, nakrájené na plátky jako předkrm nebo vcelku se zeleným salátem jako hlavní jídlo.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka