Houbové frikasé z korálové čočky - recept cpt. Cooka
Frocassée de lentilles corail et champignons
4 porce:  40 dkg bílých žampiónů, 40 dkg korálové čočky, 20 dkg tofu (volitelně), 2 dl zeleninového vývaru, 10 cl kokosového mléka, 10 cl smetany, 2 lžičky kurkumy, 1 lžička karí koření, 1 lžíce olivového oleje, sůl, mletý pepř, koriandrové lístky
Nakrájejte houby a cibuli. Na olivovém oleji osmahněte cibuli a přidejte houby. Jakmile jsou houby uvařené, přidejte syrovou čočku a dobře promíchejte. Přilijte kokosový krém, tekutou smetanu, přidejte kurkumu, kari a zeleninový vývar. Pokud chcete přidat tofu, nakrájejte ho na malé kostičky a vhoďte do směsi. Promíchejte a vařte 20 minut. Na konci vaření je osolte a opepřete. Uspořádejte je do polévkových talířů a posypte nasekaným koriandrem.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka