Babiččino kuřecí soté se žampiony - recept cpt. Cooka
Sauté de poulet façon grand-mère, champignons et pommes grenailles
4 porce:  4  kuřecí stehna, olivový olej, 50 dkg hnědých žampiónů, 10 dkg uzené slaniny, 10 dkg jarní cibulky, 2 dkg rajčatového protlaku, 2 dkg hladké mouky, 50 dkg drobných brambor, 2 dkg másla, 2 stroužky česneku, tymián, bobkový list
Kuřecí stehna z volného chovu vykostěte a nakrájejte na velké kostky. V litinové zapékací pánvi je opečte na olivovém oleji na prudkém ohni. Kousky vyjměte, přidejte nakrájenou slaninu, jarní cibulku a na čtvrtky nakrájené žampiony. Všechny ingredience opečte na prudkém ohni. Kousky stehen vraťte do pekáče, posypte moukou a promíchejte. Do kastrolu nalijte vodu, přidejte rajčatový protlak a nechte přikryté vařit 30 minut na mírném ohni.
Drobné brambory grenaille omyjte a rozkrojte na poloviny. Vložte je do zapékací mísy, přidejte trochu másla, stroužky česneku a několik snítek tymiánu. Osolte a opepřete a pečte v troubě při 200 °C.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka