Dýňové noky - recept cpt. Cooka
6 porcí:  2 šálky dýňového pyré, 1/2 šálku jemně nastrouhaného parmazánu, 1  vejce, 1 lžička soli, 1/4 lžičky muškátového oříšku, 3 šálky hladké mouky, 1/3 šálku másla, 1/4 šálku piniových semínek, 12 lístků čerstvé šalvěje
Ve velké míse smíchejte dýňové pyré, parmazán, vejce, sůl a muškátový oříšek. Dřevěnou vařečkou vmíchejte na začátku 2/3 mouky. Pak pstupně po 1/4 šálku vmíchejte tolik zbývající mouky, aby vzniklo měkké, lepivé těsto, které se odlepuje od mísy, ale stále se lepí na vařečku. Na dobře pomoučeném povrchu těsto rukama rozválejte do válce, rozdělte ho na čtvrtiny. Každou čtvrtinu jemně rozválejte a vytvarujte do válečku o průměru 2 cm. Ostrým nožem nakrájejte každý šikmo na 2cm kousky. Ve velkém hrnci s vroucí osolenou vodou uvařte gnocchi ve dvou dávkách za mírného míchání, dokud nebudou plavat, asi 3 minuty. Pomocí děrované lžíce je přendejte na velký servírovací talíř.
Mezitím ve velké pánvi rozpusťte máslo na středním ohni, opékejte piniové oříšky, dokud se lehce neopečou a máslo nezačne hnědnout, asi 2 minuty. Přidejte lístky šalvěje, povařte, dokud se nerozvoní, asi 30 sekund. Přisypte je na gnocchi a promíchejte, aby se obalily.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka