Cizrna zapečená s halloumi - recept cpt. Cooka
4 porce:  60 dkg cizrny vařené nebo z konzervy, 40 dkg třešňových rajčat, 3 lžíce aceta balsamica, 2 lžíce olivového oleje, sůl, mletý pepř, 10 dkg špenátu, 22.5 dkg halloumi nakrájeného na plátky, 13 dkg čerstvého pesta, 12 lístků bazalky
Předehřejte troubu na 220 °C. Ve velké zapékací misce smíchejte cizrnu a cherry rajčata. Pokapejte je balzamikovým octem a olivovým olejem, dobře okořeňte a promíchejte. Pečte 10 minut nebo dokud rajčata nezačnou mírně měknout. Vyjměte je z trouby.
Zapněte gril na střední teplotu. Přidejte špenátové listy do zapékací misky a jemně promíchejte. Navrch dejte plátky sýra halloumi a grilujte 5-6 minut nebo dokud nezezlátne, v polovině grilování kousky halloumi obraťte. Potřete pestem a posypte čerstvou bazalkou.
Příloha: křupavý chléb

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka