Pečené bramborové klínky s parmazanánem - recept cpt. Cooka
6 porcí:  90 dkg podlouhlých moučných brambor, 2 lžičky řepkového oleje, 1/2 šálku strouhaného parmazánu, 1 lžička sušené bazalky, 1 lžička kořeněné soli, 1/4 lžičky sušené cibule, 1/4 lžičky sušeného česneku, 1/4 lžičky mletého pepře
Předehřejte troubu na 180 °C. Každou důkladně očistěnou bramboru nakrájejte na 6 klínků. Ve velké míse promíchejte brambory s olejem. Smíchejte zbývající přísady, přidejte je k bramborám a promíchejte. Uspořádejte je v jedné vrstvě na plech postříkaný sprejem na pečení. Potřete je zbývající zálivkou. Pečte 45-55 minut dozlatova.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka