Pečené sladké brambory s chilli - recept cpt. Cooka
4 porce:  4  batáty, 4  choriza klobásky, 2 lžičky olivového oleje, 1  červená cibule, 1 lžička uzené papriky, 1 lžička tlučeného kmínu, 1 špetka chilli, 40 dkg konzervovaných rajčat, 1 konzerva fazolí, 2  červené papriky (pečené a oloupané nebo nakládané), 15 dkg kysané smetany
Předehřejte troubu na 220 °C, ventilátor na 200 °C, plyn 7. Větší sladké brambory několikrát propíchněte vidličkou a poté je v mikrovlnné troubě na nejvyšší výkon ohřívejte 18-20 minut, v polovině je otočte, nebo dokud nebudou po propíchnutí nožem měkké. Potřete olejem a osolte. Přendejte je na plech a pečte 10 minut, dokud úplně nezměknou a slupka nekřupe.
Mezitím osmažte kolečka chorizo klobásek nasucho na pánvi na středním plameni po dobu 5 minut, dokud lehce nezhnědnou z obou stran. Pomocí děrované lžíce je přendejte na talíř. Snižte teplotu na střední a na tuku z choriza 3-5.minut smažte nakrájenou cibuli, dokud nezměkne. Vmíchejte koření a vařte další 2 minuty. Chorizo vraťte do pánve spolu s konzervovanými rajčaty, fazolemi, 50 ml vody a nakrájenou červenou paprikou. Přiveďte k varu a vařte 10 minut, dokud nezhoustne.
Sladké brambory rozpulte, naplňte chilli chorizem a přelijte zakysanou smetanou.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka