Česneková cizrnová kaše s kukuřicí - recept cpt. Cooka
4 porce:  4 lžíce extra virgin olivového oleje, 1  cibule, 1/2  chilli papričky poblano, 3  kukuřičné klasy, sůl, 1/4 šálku extra virgin olivového oleje, 3 šálky vařené cizrny, 4 stroužky česneku, 4  vejce, kopr
Pokud začnete vařit ze suché cizrny, získáte velké plus, ale použijete-li konzervovanou, zkrátíte si dobu přípravy. Na velké pánvi rozehřejte olej na střední teplotu. Jemně nasekanou cibuli a na plátky nakrájenou chilli papričku za stálého míchání povařte 6-8 minut, dokud nezměknou. Přidejte čerstvá kukuřičná zrna, osolte je a vařte, dokud nezměknou, asi 4 minuty. Kukuřičnou směs přendejte do středně velké mísy, pánev vytřete.
Vraťte pánev na střední teplotu a přilijte dostatek oleje. Přidejte vařenou cizrnu a velkou špetku soli a vařečkou ji rozmačkejte, dokud nebude rovnoměrně sypká. Smažte bez míchání, dokud cizrna na okrajích trochu nezkřehne, 7-9 minut. Přidejte utřený česnek a za občasného míchání vařte, dokud česnek nezměkne, ale nezhnědne, asi 3 minuty. Rozdělte cizrnovou maši na talíře a přelijte ji kukuřičnou směsí.
Na pánev nalijte trochu odloženého oleje a zvyšte teplotu na středně vysokou. Do pánve rozklepněte vejce a osolte je. Smažte, až bílky získají zlatohnědou barvu a jsou na okrajích křupavé, ale žloutek by měl být stále tekutý, asi 2 minuty. Do každé misky přendejte navrch na směs jedno vejce a vše posypte hrubě nasekaným koprem.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka