Japonskem inspirované zeleninové ragú s nudlemi - recept cpt. Cooka
4 porce:  2 lžičky sezamového oleje, 4  šalotky, 4 stroužky česneku, 2 lžíce nastrouhaného zázvoru, 8 šálků zeleninového vývaru, 2 lžíce sójové omáčky, 1/2 šálku sušených hub shiitake, 1 šálek žampiónů nakrájených na plátky, 10 dkg tenkých rýžových nudlí, 4 baby pak choi, 20 dkg tofu, chilli vložky, sezamové semínko k podávání
Ve velkém silném hrnci smíchejte sezamový olej, jemně nasekanou šalotku, utřený česnek, strouhaný zázvor, zeleninový vývar, tamari sójovou omáčku, houby shiitake a žampiony, přikryjte a na mírném ohni vařte 45 minut. Během vaření uvařte podle návodu rýžové nudle. Přidejte do hrnce pak choi podélně rozkrojený na poloviny, 2cm kostky tofu a rýžové nudle a vařte dalších 5-6 minut. Podávejte posypané chilli vločkami a sezamovými semínky.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka