Individuální wellingtony - recept cpt. Cooka
8 porcí:  1/4 šálku másla, 45 dkg žampiónů, 1 šálek nakrájené cibule, 1/2 šálku suchého sherry, 1/4 šálku nasekané zelené petrželky, 1 lžička soli, 1 lžička mletého pepře, 24 dkg hovězí svíčkové, 1 lžíce olivového oleje, 50 dkg lístkového těsta, 1  vejce
Rozpusťte máslo na velké pánvi na středním ohni. Přidejte houby makrájené na plátky a cibuli. Za občasného míchání vařte, dokud houby nepustí tekutinu a ta se neodpaří, 6 až 8 minut. Přidejte sherry a zase za občasného míchání povařte, dokud se sherry neodpaří, 6 až 8 minut. Vmíchejte petrželku a polovinu soli a pepře. Nechte 15 minut vychladnout.
Mezitím posypte asi 3 cm tlusté filetky ze svíčkové zbývající solí a pepřem. Na pánvi rozehřejte na prudkém ohni olej. Přidejte filety a opékejte je minutu a půl z každé strany. Přeneste na drátěný rošt, aby vychladly.
Každý plát těsta rozkrojte na čtvrtiny, na lehce pomoučené pracovní ploše rozválejte každý kousek na čtverec o straně asi 16 cm. Do středu každého čtverce dejte lžící příslušný díl hub. Navrch položíme maso. Okraje těsta potřeme vejcem rozšlehaným s trochou vody. Dva úhlopříčně protilehlé rohy těsta spojte k sobě, přitiskněte je k sobě. Zopakujte to se zbývajícími dvěma rohy, abyste vytvořili balíček připomínající obálku. Podél švů vše prsty sepněte, aby se těsto uzavřelo. Přeneste balíčky švy dolů na plech vyložený papírem. Do horní části těsta udělejte zářezy pro odvětrání a potřete je rozšlehaným vejcem.
Předehřejte troubu na 230 °C. Pečte 16 minut, dokud teploměr vložený do středu nezaznamená 58 °C. Nechte 5 minut stát. (Teplota by měla ještě stoupnout na 63 °C.) Podávejte ozdobené petrželkou.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka