Tykvičky plněné skopovým masem - recept cpt. Cooka
1 porce:  15 dkg skopového masa, 5 dkg cibule, zelená petrželka, sůl, mletý pepř, 2 malé tykve, 2 dkg tuku, 2 dl přírodní rajčatové šťávy, 2 dkg másla, 1  vejce, 5 cl citrónové šťávy
Libovější skopové maso se jemně umele nebo naseká s cibulí a zelenou petrželkou, podle chuti se osolí a opepří a vše se dobře promíchá. Připravenou směsí se naplní vyhloubené a oloupané nebo omyté tykvičky, které se vloží do tukem vymazaného kastrolu nebo pekáče a částečně se zalijí přírodní řidší rajčatovou omáčkou. Přidá se kousek másla a vše se nechá dusit na mírném ohni. Krátce před dodušením se omáčka zalije vejcem rozšlehaným s citrónovou šťávou. Vhodnou přílohou je rýže.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka