Špagetová tykev Alfredo - recept cpt. Cooka
4 porce:  1.4 kg špagetové tykve, 1/4 šálku vody, 4 lžíce másla, 4 stroužky česneku, 1 šálek šlehačky, 1.5 šálku strouhaného parmazánu, 1/4 lžičky mletého pepře, 1 špetka muškátového oříšku, 1/2 lžičky citrónové kůry, 1 lžíce nasekané zelené petrželky
Špagetovou tykev rozřízněte podélně napůl a vydlabejte lžící semínka. Půlky dýní naaranžujte řeznou stranou dolů do čtvercové zapékací misky, půlky se mohou mírně překrývat. Přidejte vodu a přikryjte plastovou fólií, kterou lze použít v mikrovlnné troubě. V mikrovlnné troubě ohřívejte do změknutí, asi 15 minut. Nechte 10 minut vychladnout.
Mezitím v hrnci na středním ohni rozpusťte polovinu másla. Přidejte utřený česnek a za stálého míchání vařte, dokud nezměkne, asi 2 minuty. Vmíchejte smetanu ke šlehání, povařte další 2 minuty. Zamíchejte parmazán, pepř a muškátový oříšek, až vznikne hladká hmota. Vmíchejte strhanou citronovou kůru a zbývající máslo.
Vidličkou vyjměte dýňová vlákna ze slupek a dobře je osušte v cedníku. Rozdělte dýně na talíře, lžící je rovnoměrně přelijte omáčkou. Ozdobte dalším pepřem, petrželkou a plátky citronu.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka