Aloo chole - recept cpt. Cooka
2 porce:  2 lžíce rostlinného oleje, 1/4  červené cibule, 20 dkg nových brambor, 1 lžička utřeného česneku, 1 lžička mletého zázvoru, 1 lžička mletého koriandru, 1 lžička mletého kmínu, 1/2 lžičky kurkumy, 1/2 lžičky chilli, 1 dl vody, 40 dkg cizrny z konzervy, 1/2 lžičky rajčatového protlaku, 1 cm zázvoru, 1/2 svazku koriandrových lístků, 1/2 lžičky garam másaly, 1/2 zelené chilli papričky
Brambory uvařte ve slupce, oloupejte a rozpůlte. V hrnci na mírném ohni rozehřejte olej a 7 minut na něm smažte nadrobno nakrájenou cibuli, dokud nezačne měknout. Zvyšte teplotu, přidejte brambory a smažte další 3 minuty, dokud se brambory nezačnou barvit. Přidejte česnek, zázvorovou pastu, mletý koriandr, kmín, kurkumu, chilli a špetku soli. Dobře promíchejte a poté přilijte vodu.
Opatrně vmíchejte cizrnu a rajčatový protlak. Snižte teplotu na minimum a vařte 5 minut, aby se tekutina trochu zredukovala. Dochuťte a vmíchejte nastrouhaný čerstvý zázvor a polovinu koriandru nahrubo nasekaného. Posypte garam masalou, chilli papričku nakrájenou na tenké plátky a zbylými nasekanými lístky koriandru a podávejte v miskách.
Příloha: rýže nebo chléb naan

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka