Květákové ragú s kešu - recept cpt. Cooka
4 porce:  15 dkg oříšků kešu, 5 stroužků česneku, 5 cm zázvoru, 1  chilli paprička, 2 lžičky mletého koriandru, 2 lžičky mletého římského kmínu, 1 lžička garam másaly, mořská sůl, mletý pepř, 2  cibule, 4 lžíce olivového oleje, 1 lžíce rajčatového protlaku, 1  květák, 4 dl kokosového mléka, 1 šálek mraženého hrášku, 1 svazek koriandrových lístků, 1  limetka na podávání
Rozehřejte pánev s poklicí na mírném ohni. Začněte s opékáním kešu oříšků a dávejte pozor, aby se nespálily. Jakmile zezlátnou, dejte je stranou. Z utřeného česneku, nastrouhaného zázvoru, koření a mořské soli připravte pastu, kterou zpracujte v kuchyňském robotu nebo raději pomocí hmoždíře. Na olivovém oleji osmažte nadrobno nakrájenou cibuli do měkka. Přidejte pastu z česneku, zázvoru a koření a několik minut ji smažte, dokud se nerozvoní. Přidejte rajčatový protlak, na malé růžičky rozdělený květák a kokosové mléko a vařte pod pokličkou 10-15 minut, dokud květák nezměkne podle vašich představ. Přidejte hrášek a povařte 2 minuty. Vmíchejte opražené kešu oříšky, limetkovou šťávu a nadrobno nasekaný koriandr.
Příloha: rýže nebo quinoa

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka