Krůta s citronovou krustou a brokolicovo-fazolovou kaší - recept cpt. Cooka
1 porce:  1 lžíce hladké mouky, 1  vejce, 1/2  citrónu, 2.5 dkg čerstvé strouhanky, 1 hrst zelené petrželky, 2 plátky krůtích prs, 1 lžíce slunečnicového oleje, několik  třešňových rajčat, 8.5 dkg brokolice, 20 dkg máslových fazolí, 1 lžíce pesta
Troubu předehřejte na 180 °C. Do široké mělké mísy nasypte mouku s trochou koření. Ve druhé mělké míse rozšlehejte vejce se lžící vody. Do třetí mísy přidejte strouhanou citronovou kůru, strouhanku a nasekanou petrželku. Každý krůtí steak ponořte do mouky a přebytečnou z něj setřeste, poté do vejce a nakonec do strouhanky - strouhanku do krůty vtlačte, aby opravdu přilnula. Steaky položte na velký plech, pokapejte olejem a pečte 20 minut. Na plech přidejte větvičku cherry rajčátek a pečte dalších 5 minut.
Mezitím dejte vařit hrnec s vodou, přidejte růžičky brokolice a vařte ji 5 min. Přidejte okapané máslové fazole z konzervy a vařte další 2 minuty, dokud brokolice opravdu nezměkne. Dobře ji slijte a nechte 1-2 minuty oschnout od páry. Vraťte ji zpět do hrnce, přidejte pesto a rozmačkejte šťouchadlem na brambory. Podávejte jeden krůtí steak, cherry rajčátka a brokolicovou kaši s klínky citronu, které můžete podle chuti vymačkat. Druhý krůtí steak dejte vychladit a máte základ pro další večeři.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka