Paprikové závitky s petrželkou, kapary a ančovičkami - recept cpt. Cooka
Involtini di peperoni con prezzemolo, capperi e acciughe
8 kusů:  2  žluté papriky, 2  červené papriky, 2 lžíce strouhanky, 15  ančoviček, 1 snítka zelené petrželky, 2 lžíce nakládaných kaparů, 3 listy bazalky, sůl, mletý pepř, 1 stroužek česneku, extra virgin olivový olej, tuňáková omáčka
Očistěte a omyjte papriky, nakrájejte je na široké plátky, položte je na plech pokrytý pečicím papírem a grilujte je 25 minut. Papriky nechte vychladnout a poté je oloupejte. Nasekejte sardelové filety s petrželkou a česnekem a dejte je stranou do mísy. Strouhanku opečte na pánvi, přidejte ji do mísy s kapkou oleje, špetkou soli a promíchejte. Papriky potřete trochou tuňákové omáčky, na omáčku rozdělte sardelovou směs, srolujte je a vytvořte závitky, které zajistěte párátkem. Nechte je dochutit a podávejte jako předkrm nebo přílohu.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka