Lasagne s paprikami - recept cpt. Cooka
Lasagne con i peperoni
4 porce:  30 dkg lasagní, 65 dkg paprik, 5 dl rajčatového pyré, 7 dl hotové bešamelové omáčky, 2  mozzarelly, bazalka podle chuti, parmazán podle obliby, sůl, mletý pepř, extra virgin olivový olej
Papriky omyjte, očistěte, nakrájejte na proužky a 10 minut je opékejte na pánvi s trochou oleje. Podle chuti osolte a opepřete. Rajčatové pyré smíchejte s paprikou. Nakrájejte mozzarellu na proužky a nechte ji v cedníku zbavit přebytečné tekutiny. (Vybírejte si sušší mozzarellu nebo použijte sýr scamorza, je méně vodnatý, a proto se při vaření lépe zpracovává.) Vezměte zapékací mísu a dno potřete bešamelovou omáčkou. Přidejte první vrstvu lasagní, pak opět bešamelovou omáčku, rajčatovou a paprikovou omáčku, nasekané lístky bazalky a mozzarellu. Posypte strouhaným sýrem parmigiano reggiano a takto pokračujte, dokud nesložíte všechny vrstvy a nespotřebujete všechny ingredience. Poslední vrstvu uzavřete bešamelovou omáčkou, kterou potřete rajčatovou šťávou a proužky papriky. Posypte parmazánem. Pečte v troubě předehřáté na 180 °C asi 35 minut. Před podáváním nechte lasagne několik minut odpočívat.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka