Hummus ze sladkých brambor, rozmarýnu a cizrny - recept cpt. Cooka
6 porcí:  25 dkg předvařené cizrny, 25 dkg batátů, 5 dkg tahini, 2 lžíce citrónové šťávy, sůl, mletý pepř, 2 lžíce extra virgin olivového oleje, chilli, rozmarýn
Sladké brambory oloupejte, nakrájejte na kostičky a ochuťte špetkou soli a mletého pepře. Přidejte několik snítek rozmarýnu, pokapejte olejem a pečte v troubě vyhřáté na 200 °C asi 20 minut nebo dokud nezískají zlatohnědou barvu a nezměknou. Slitou cizrnu, vychladlé batáty, tahini a citronovou šťávu vložte do mixéru a všechny ingredience rozmixujte. Osolte, opepřete a přidejte špetku chilli. V případě potřeby přidejte několik kapek vody, aby byla směs krémovější. Nakonec přilijte 2 lžíce oleje. Hummus rozmixujte a přendejte do mísy. Podávejte s plátky opečeného chleba.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka