Čerstvé těsto na pizzu - recept cpt. Cooka
2 porce:  1.5 šálku vody teplé 40-46 °C, 2 lžíce moučkového cukru, 2.25 lžičky sušených kvasnic, 3 lžíce olivového oleje, 3.5 šálku hladké mouky, 1/2 šálku chlebové mouky, 1.5 lžičky mořské soli
Smíchejte vodu, cukr a droždí, nechte stát, dokud nezpění, asi 5 minut, a poté vmíchejte olej. Smíchejte mouky a sůl v míse stojanového mixéru s hákem na těsto, přilijte směs droždí a hněťte na nízkých otáčkách 10 minut. Těsto bude pružné a mírně lepivé. Vložte těsto do lehce olejem potřené mísy, otočte je, aby se olejem pokrylo celé, přikryjte fólií a nechte na teplém místě kynout, dokud se nezdvojnásobí, tedy 1 hodinu. Těsto propracujte, rozdělte na dvě části, vytvarujte kuličky a položte je na pomoučenou pracovní plochu. Těsto lehce potřete olejem, přikryjete fólií a necháte ještě 45 minut kynout.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka