Pizza detroitského stylu se šunkou capicola a omáčkou Alfredo - recept cpt. Cooka
8 porcí:  1 kg kynutého těsta na pizzu, 1 lžíce olivového oleje,

omáčka Alfredo: 1 lžíce másla, 1 šálek plnotučného mléka, 1/3 šálku strouhaného parmazánu, 2 šálky nasekané baby rukoly, 1 lžíce utřeného česneku, sůl, mletý pepř,

na povrch: 1.5 šálku strouhané polotučné mozzarelly, 1/4 šálku červené cibule tence nakrájené, 16 plátků šunky capicola

Předehřejte troubu na 230 °C s pečicím kamenem na spodní mřížce. Obdélníkový či čtvercový hlubší pekáč potřete lžící oleje. Těsto (cerstve-testo-na-pizzu) jemně roztáhněte až k okrajům a rohům pánve, dokud se nezačne smršťovat. Těsto přikryjte a nechte 10-15 minut odpočívat, než jej znovu roztáhnete, a to opakujte tak dlouho, dokud nezaplní dno pánve.
Mezitím na pánvi na středním ohni rozpusťte máslo, zašlehejte do něj mouku, až začne bublat a vonět, 2-3 minuty. Pomalu zašlehejte mléko nebo smetanu, dokud nezhoustne, ale nevařte. Postupně vmíchejte strouhaný parmazán a omáčku vařte, dokud se parmazán nerozpustí. Vmíchejte nasekanou rukolu a česnek, dokud rukola nezvadne, 2-3 minuty, omáčku osolte a opepřete. Přidejte do ní další mléko, abyste dosáhli požadované konzistence. Omáčku rovnoměrně rozetřete na těsto, pokladete mozzarellou a cibulí a na pizzu naaranžujte capicolu.
Přeneste pizzu na pečicí kámen a pečte, dokud sýr nevybublá a okraje nezhnědnou, 12-15 minut. Ojeďtte okraje plechu stěrkou, aby se z něj pizza uvolnila, a nechte ji ještě na plechu odpočívat, dokud nevychladne. Přeneste ji na prkénko, nakrájejte a podávejte.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka