Rajčatové a ančovičkové rizoto s křupavou drobenkou - recept cpt. Cooka
1 porce:  3  ančovičky v oleji, 1/2  červené cibule, 1 stroužek česneku, 7 dkg rýže na rizoto, 3.5 dl horkého kuřecího vývaru, 20 dkg třešňových rajčat z plechovky, 5 dkg čerstvé bílé strouhanky, 1 hrst bazalky, parmazán na podávání
V hrnci rozehřejte polovinu oleje z ančoviček, přidejte ančovičkové filety a nadrobno nakrájenou cibul a smažte 5 minut do změknutí. Přidejte drcený česnek a smažte ještě minutu. Přisypte rýži, promíchejte, aby se obalovala v oleji, a osmahněte ji 2 minuty, dokud zrnka nezprůsvitní. Přidávejte vývar postupně po naběračkách, dbejte na to, aby se tekutina vstřebala, než přidáte další, a během vaření neustále míchejte. Po přidání poloviny vývaru přisypte rajčata. Pokračujte ve vaření a přilévání vývaru, dokud není rýže uvařená, ale stále trochu al dente - rizoto by mělo být mazlavé, ale ne polévkové. Podle chuti dochuťte, vypněte oheň, přikryjte pokličkou a nechte 5 minut odstát.
Na pánvi rozehřejte zbylý sardelový olej, přidejte strouhanku a promíchejte ji, dokud rovnoměrně nezezlátne. Rizoto podávejte v miskách posypané křupavou strouhankou, s lístky bazalky a nastrouhanými hoblinami parmazánu.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka