Topinamburové soté s bylinkami - recept cpt. Cooka
Topinambours sauté aux herbes
4 porce:  1 kg topinamburů, 1 lžíce nasekaného kerblíku, 1 lžíce estragonu, 6 dkg másla, sůl, mletý pepř
Topinambury omyjte kartáčem pod tekoucí vodou. Vařte je 5 minut ve vroucí osolené vodě. Osušte je, nechte vychladnout a pak je oloupejte. Rozkrojte je na čtvrtiny. Na pánvi rozpusťte máslo. Přidejte topinambury, přikryjte je a na mírném ohni je duste 15 až 20 minut, dokud nezměknou a nerozmačkávají se. Zvyšte teplotu, sejměte pokličku a dochuťte pepřem. Za častého protřepávání je několik minut restujte, aby se topinambury obalily v másle a pěkně zhnědly. Přidejte nasekané bylinky, promíchejte a podávejte horké.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka