Těstovinový gratin se třemi sýry - recept cpt. Cooka
Gratin de pâtes aux trois fromages
4 porce:  40 dkg makarónů, 7 dkg francouzského sýra Comté, 4 dkg strouhaného parmazánu, 3 dkg másla + něco na vymazání formy, 3 dkg hladké mouky, 3 dl plnotučného mléka, 1  mozzarella, muškátový oříšek, sůl, mletý pepř
Těstoviny uvařte ve vroucí osolené vodě podle návodu na obalu a slijte je. Vložte do máslem vymazané zapékací misky. Máslo rozpusťte v hrnci na mírném ohni. Přidejte mouku, promíchejte a vařte 2 minuty na mírném ohni. Po troškách přilévejte mléko, prudce míchejte, dokud nezhoustne, a nechte 2 minuty bublat na mírném ohni. Přidejte sůl, pepř a muškátový oříšek. Vypněte oheň, přidejte strouhaný sýr comté a jemně promíchejte. Nalijte na těstoviny. Předehřejte troubu na 180 °C (plynová značka 6). Přidejte navrch sýr mozzarella nakrájený na proužky a posypte polovinou parmazánu. Pečte 30 minut.
Po vyjmutí z trouby před podáváním posypte gratin zbylým parmazánem. Varianta: sýr Comté nahraďte sýrem Beaufort nebo Appenzeller.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka