Na pánvi připravená růžičková kapusta s chorizem a sýrem manchego - recept cpt. Cooka
4 porce:  14 dkg choriza klobásy, 1/4 šálku extra virgin olivového oleje, 4 stroužky česneku, 90 dkg růžičkové kapusty, 1.5 lžičky soli, 1.5 lžičky uzené papriky, 3/4 lžičky mletého pepře, 1 lžíce sherry vinného octa, 2 lžičky medu, 6 dkg rozdrobeného mančského sýra
Na nepřilnavé pánvi smíchejte chorizo klobásku španělského typu (suchou, ne čerstvou) rozkrojenou podélně na čtvrtiny a pak na 8mm kousky, olej a tenké plátky česneku. Smažte na středním plameni, dokud olej nezčervená a česnek nezačne měnit barvu, asi 6 minut. Když je oheň vypnutý, přendejte chorizo a česnek pomocí děrované lžíce do mísy a dejte stranou. Do oleje na pánvi přidejte růžičkovou kapustu, podle velikosti rozčtvrcenou nebo rozpůlenou, papriku, sůl a pepř a promíchejte. Přikryjte a za občasného míchání duste na středním plameni, dokud nebude růžičková kapusta jasně zelená a nezačne hnědnout, 5 až 7 minut.
Odkryjte pánev a za občasného míchání pokračujte ve vaření, dokud kapusta nezhnědne a nezměkne, ještě 5 až 7 minut. Když je oheň vypnutý, vmíchejte vinný ocet, med a směs choriza. Přendejte na talíř, posypte sýrem Manchego a podávejte. A nemáte-li Manchego, dejte tam Pecorino Romano.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka