Telecí pečeně po italsku - recept cpt. Cooka
6 porcí:  1.2 kg telecí kotlety, 3 fenyklové klobásky salsiccia, 4 plátky parmské šunky, 10  rajčat, 2.5 dkg másla, sůl, mletý pepř,

na pesto: 5 dkg rukoly, 5 dkg piniových semínek, 4 dkg parmazánu, 1 stroužek česneku, 6 lžic olivového oleje,

příloha: 2  salátové fenykly, 1 lžíce kmínu, 2 lžíce olivového oleje

Vyjměte maso z chladničky a nařízněte je tak, aby se dalo rozložit na jeden velký, stejně tlustý plát. Oloupejte česnek. Piniové oříšky opékejte 5 minut na rozpálené pánvi. V mixéru rozmixujte rukolu, stroužek česneku, strouhaný parmazán a piniové oříšky najemno. Dochuťte pepřem a přidejte olivový olej. Dobře promíchejte a dejte stranou do sklenice.
Na pánvi rozpusťte třetinu másla. Z klobás odstraňte střívka. Do pánve přidejte maso z klobásek a smažte je 5 minut: nemělo by být úplně uvařené. Odstraňte přebytečný tuk a nechte ho chvíli vychladnout. Nakrájejte loupaná rajčata na velké kostky. Položte otevřenou pečeni před sebe. Vyložte ji plátky parmské šunky. Potřete je 5 vrchovatými lžícemi pesta a po celé ploše rozprostřete maso z klobásy a nakrájená rajčata. Dochuťte pepřem. Předehřejte troubu na 180 °C. Pečeni poměrně pevně srolujte a zavažte, aby zůstala uzavřená. Na pánvi rozpusťte zbývající máslo a opékejte ji na něm 5 minut ze všech stran.
Pečeni vložte do trouby asi na 1 hodinu. Během pečení omyjte a osušte bulvy fenyklu a nakrájejte je na 1 cm silné plátky. Na pánvi rozehřejte olej, přidejte plátky fenyklu a kmín. Opékejte je 10 minut a v polovině doby pečení je obraťte. Přidejte trochu vody, přikryjte a vařte dalších 10 minut. 10 až 12 minut před koncem pečení přidejte k masu do pekáče plátky fenyklu, dobře je obalte omáčkou a pokračujte v pečení.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka