Smažené nudle s houbami, kuřecím masem a mrkví - recept cpt. Cooka
4 porce:  30 dkg čínských rýžových nudlí, 1  cibule, 1  mrkev, 25 dkg kuřecích prsíček, 2 stroužky česneku, 6  hub shiitake, 2 dkg čerstvého zázvoru, 3 lžíce sladké sójové omáčky, 2 lžíce ústřicové omáčky, 5 lžic oleje, mletý pepř
Nejlépe den předem (jinak alespoň 1 hodinu) namočte sušené shitake v horké vodě. Maso nakrájejte na proužky a vložte je do velké mísy. Přidejte prolisovaný česnek, třetinu sladké sójové omáčky a polovinu ústřicové omáčky. Hojně je dochuťte pepřem. Zatímco budete připravovat zbytek pokrmu, odstavte ho.
Nakrájejte cibuli a okapané shitake. Nakrájejte mrkev na tenké nudličky. Zázvor oloupejte a nakrájejte na plátky. Nudle uvařte al dente podle pokynů na obalu. Slijte je, propláchněte ve studené vodě a znovu slijte. Ve velké pánvi rozehřejte olej. Když je olej rozpálený, přidejte cibuli, zázvor, mrkev, houby a kuřecí maso. Smažte 5 minut. Přidejte nudle, zbytek sójové i ústřicové omáčky a dosolte. Pokračujte ve vaření dalších 5 minut na velmi vysoké teplotě, dokud nejsou nudle horké. Ochutnejte, případně upravte koření podle své chuti a ihned podávejte.
Příloha: ryzlink rýnský

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka