Slaný cheese-cake s fetou a cuketou - recept cpt. Cooka
6 porcí:  25 dkg sýra Philadelphia, 25 dkg fety, 20 dkg sušenek, 8 dkg másla + trochu na formu, 2  cukety, 3  vejce, 1 stroužek česneku, 2 dkg parmazánu, 5 snítek máty peprné + několik lístků na servírování, 2 lžíce olivového oleje, mletý pepř
Sušenky rozdrťte válečkem či v mixéru na hrubý písek. Smíchejte s měkkým máslem a strouhaným parmazánem. Směs rozetřete do máslem vymazané obdélníkové formy o rozměrech 25 x 17 cm a dobře ji přitlačte. Odložte do lednice.
Troubu předehřejte na 150 °C a připravte velký pekáč naplněný do poloviny horkou vodou jako vodní lázeň. Nasekejte mátu. Cukety omyjte, osušte a nastrouhejte na hrubém struhadle. Vymačkejte je v dlaních, abyste z nich odstranili co nejvíce vlhkosti. Stroužek česneku oloupejte, v případě potřeby ho zbavte jádra a rozdrťte lisem na česnek. Na pánvi rozehřejte olivový olej a za stálého míchání na něm 5 minut smažte cukety s česnekem. V míse smíchejte sýr feta s Philadelphií a vejci rozšlehanými do omelety. Přidejte cuketu s česnekem a nasekanou mátou. Přidejte pepř a znovu promíchejte. Směs nalijte do formy a pečte ve vodní lázni 50 minut. Cheese-cake nechte vychladnout ve vypnuté troubě a uložte do chladničky alespoň na 4 hodiny.
Cheese-cake ozdobte několika lístky máty a podávejte vychlazený.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka