Koláč se žampiony a se sýrem - recept cpt. Cooka
4 porce:  2 plátky lístkového těsta, 20 dkg žampiónů, 15 dkg francouzského sýra rollot, 7.5 dkg tekuté smetany, 1  žloutek, 1 snítka zelené petrželky, muškátový oříšek, olej, sůl, mletý pepř
Den předem vyjměte sýr z lednice, aby změkl a uvolnil svou chuť. Rollot je měkký zrající sýr z kravského mléka. Druhý den vyjměte listové těsto z lednice, rozválejte je a nechte je odpočinout při pokojové teplotě.
Nakrájejte sýr na kousky a rozpusťte je v hrnci se smetanou. Vyšlehejte do hladka, přidejte trochu strouhaného muškátového oříšku, sůl a pepř a promíchejte. Předehřejte troubu na 200 °C. Nakrájejte očistěné houby na kostičky a několik minut je smažte na olejem potřené pánvi: měly by zůstat pevné. Osušte je, přidejte nasekanou petrželku a sůl.
Obdélníkovou formu o rozměrech 30 x 15 cm vyložte pečicím papírem a listovým těstem. Těsto předpečte 10 minut při 180 °C. Na předpečené těsto rozprostřete houby, přidejte sýrovou směs, přiklopte druhým plátem listového těsta a prsty utěsněte okraje. Povrch potřete žloutkem. Pečte 25 minut, dokud těsto nezezlátne.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka