Vejce z Perche, piperáda s chorizem - recept cpt. Cooka
Œuf fermier du Perche coulant, piperade au chorizo bellota
4 porce:  4  vejce, 3  papriky, 3  rajčata, 1 lžička cibule, 2 stroužky česneku, 10 dkg choriza bellota,  trochu tymiánu nebo rozmarýnu, olivový olej, vinný ocet, sůl, mletý pepř, 10 dkg bazalky, 4 cl olivového oleje na pesto
Papriky zbavte semínek a nakrájejte je na proužky. Rajčata nakrájejte na čtvrtky. Oloupejte cibuli a česnek, cibuli nakrájejte a česnek rozdrťte. Cibuli a česnek smažte 2 minuty na olivovém oleji. Přidejte papriky a rajčata a odrhnuté lístky tymiánu (nebo rozmarýnu). Přidejte sůl a pepř. Restujte 30 až 40 minut. Připravte pesto smícháním bazalky a olivového oleje.
V hrnci přiveďte k varu vodu s octem. Krouživými pohyby vařečkou vytvořte vír. Rozbijte jedno vejce a vařte 3 minuty. Stejně postupujte i s ostatními vajíčky. Piperádu podávejte s vejcem a chorizem nakrájeným na kostičky nebo plátky. Přidejte trochu pesta a pochutnejte si.
Recept Vincenta Biseta, šéfkuchaře hotelové restaurace Le Tribunal v Mortagne-au-Perche.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka