Špagetová tykev plněná boloňskou omáčkou se čtverým kořením - recept cpt. Cooka
Courge spaghetti farcie façon bolognaise aux quatre-épices
4 porce:  2  špagetové tykve, 35 dkg mletého hovězího masa, 4 dl rajčatového pyré, 1 lžíce směsi koření quatre-épices (mletý hřebíček, pepř, muškátový oříšek a zázvor), 1 stonek řapíkatého celeru, 1  cibule, 1  mrkev, 1 stroužek česneku, bobkový list, 4  hřebíčky,  trochu parmazánu, sůl, mletý pepř, olivový olej
Oloupejte cibuli, mrkev, celer a česnek. Cibuli, mrkev a celer nakrájejte na malé kostičky. Česnek rozdrťte. V rozpáleném kastrolu nebo na pánvi rozehřejte trochu olivového oleje a mleté maso na něm opečte a rozmačkejte dřevěnou vařečkou. Maso vyjměte a dejte stranou. Přilijte trochu oleje a 5 minut na něm osmahněte cibuli, mrkev a celer. Vložte maso zpět, přilijte červené víno a vařečkou seškrábněte dno pánve. Zredukujte téměř do sucha a poté přilijte rajčatovou passatu. Přidejte stroužek česneku, bobkový list, směs čtyř koření a hřebíček v čajovém vajíčku nebo gáze. Osolte, opepřete, přiveďte k varu, pak snižte teplotu a přikryté za občasného míchání vařte hodinu doměkka.
Předehřejte troubu na 190 °C. Rozkrojte malé dýně podélně na polovinu, odstraňte z nch semínka a položte řeznou stranou dolů na plech. Na několika místech propíchněte klenutou horní část dýně a pečte ji 30 až 40 minut v závislosti na její velikosti. Poté dužinu vydlabejte vidličkou nebo lžící a vytvořte špagety. Vydlabané půlky dýní dejte stranou. Špagety jemně promíchejte s omáčkou. Podle chuti dosolte, opepřete a směs vložte zpět do vydlabané dýně. Posypte parmazánem a ihned podávejte.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka