Tagliatelle s lesními houbami a burratou - recept cpt. Cooka
4 porce:  40 dkg čerstvých tagliatelle, 2 dkg másla, 1 lžíce olivového oleje, 35 dkg čerstvých hub (lišky, hřiby, stroček), 3 snítky tymiánu, sůl, 1 lžička chilli vloček, 1 sklenka bílého vína, 1 kostka slepičího bujónu, 2 lžíce olivového oleje, 30 dkg italského sýra burrata, mletý pepř
Jemně otřete stonky a kloboučky hub. V případě potřeby je opláchněte čistou vodou a osušte. Houby osmahněte na másle s olivovým olejem. Přidejte tymián, sůl a chilli vločky. Za pravidelného míchání restujte 8 minut. Přilijte bílé víno a nechte ho 3 minuty odpařovat.
Dejte vařit velký hrnec vody s kostkou bujónu. Tagliatelle v něm ponořte na 2 až 3 minuty. Těstoviny slijte, ponechte si malou naběračku vody z vaření a vložte je do misky. Přilijte olivový olej a onu naběračku vody z vaření. Přihoďte sůl a pepř a dobře promíchejte. Přidejte houby a burratu rozkrojenou na porce a ihned snězte.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka